Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Umenie pit absinth (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Ved absint sa nepali,len sa skaramelizuje cukor na lyzicke.
http://www.youtube.com/watch?v...
 
Hodnoť

 

Absinth som zapalil raz.. Nikdy viac:) Teply absinth je uplne nechutny.. Nehovoriac o tom ze to bol nejaky bordel z Hypernovy:) Akurat sa odhodlavam si zohnat nejaky fakt kvalitny.. Celkom sa na to tesim:)
 
Hodnoť

hm

umenie sa ozierat, tvrdy alkohol ma skvostny marketing, tradicia, kvalita, snobizmus, a hlavne je drahy tak musi byt aj dobry, darmo ze dan nan uvalena je omnoho vyssia oproti vinu a tak by nejedno dobre vino prekonavalo whisky :) (ale ziadne vino nema tak lakavu reklamu ako whisky v tych poharikoch, niekedy s ladom, zlatista farba, luxus a elegancia, kto by nepodlahol? pit i brecku, ved ako sa moze palene z obilnini porovnavat vobec s hroznom :)?
Su dve typy aromy, ktore "morphuju" a ktore si seba uchovavaju. To som povedal totalne laicky a po lopate, kvalitny rum, napr. biely morphuje, 4cl do ananasoveho dzusu a nie je poznat jeho tradicnu chut akoby sme ho pili sami, stava sa totiz korenim napoja. Alkohol, ktory si chut uchovava nesluzi ako korenie, je naopak zaklad chuti, ktora sa dorovnava s ostatnym.
Tak ako parfem ma hlavu, srdce a telo (hlava odide prva, ale je najsilnejsia hlavne kratku dobu po rozpraseni, srdce je tam stredny cas cca 2-6 hodin a prcha a telo ostavat najdlhsie, citit ho mierne aj po dnoch). Hlava drinku je casto to ako vyzera, u niektorych aroma a prve ochutnanie. Marketing predava dobre hlavne "hlavy" lebo sa im najlepsie robi reklama, prikladom je prave mnoha breckova whisky alebo coca cola (a mnozstvo ineho tvrdeho alkoholu, ktore sa prave preto pije na panaka). Vina su srdce alebo telo, niektorym pomaly zanika chut ked vypijeme viac a inym ostava, pivo je take klasicke telo kde chut ostava dlho. (samozrejme aj miera opitia ovplyvnuje chute).
U dobreho a kvalitneho alkoholu citit alkohol co najmenej vzhladom na percentualny obsah a nie najviac vzhladom na percentualny obsah (silnejsie vino ma podobny percentualny obsah ako ochucovana Puskin vodka a citit necitit v nom alkohol oproti Puskinu).
Dalej vsetko ovplyvnuje teplota :) chlad umocnuje k telu (ide si to dlhsie vychutnavat, viac citit chute, oslabuje chut alkoholu a viac clovek vnima chut), teplo umocnuje k hlave (rum s cajom a bum bac slapeme dalej! :)
a samozrejme je vsetko vkus/osobna chut kazdeho z nas :) ale pit tvrde mi neprislo umenie (mozno pit cokolvek mi nepride ak oumenie), umenie mi pride vediet nieco dobre namiesat alebo naopak urobit dobre samo o sebe (nepotrebuje miesat ako vino)
 

 

nejak sa v tom vyznáš. Nos ešte nie je červený?
 

hm

iba objavujem a poznavam, cosi, nos mam iba ako snehuliak :D
 

Whiskey je brecka...

No tak ty si z toho potom uplne jasny:) Najprv povies ze whisky je brecka a potom ze je to osobna chut kazdeho z nas. Kvalitna whiskey, rum, konak mozu byt velmi dobre aj chutovo a nie je to len umenie ozierat sa. Zalezi na tom aku znacku mas a co rad pijes. Rozne alkoholy su vhodne na rozne typy konzumacie, rozne teploty etc. A nie je to vobec take jednoduche ako si to pisal ty:) Raz mozno najdes aj caro kvalitneho tvrdeho alkoholu... peace...
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie


  1. Júlia Piraňa Mikolášiková: Pomôže ústav Kočnerovi k doživotiu? 5 455
  2. Tibor Bindas: No a pani excelencia zo skládky pezinskej nech sa rozhodne... 4 406
  3. Tomáš Blahuta: A KTO je tou TREŤOU osobou a prečo bola kamera na biliardovom stole? (Video o Kiskovi) 3 625
  4. Peter Cmorej: Vzdušné zámky Borisa Kollára – na kom a na čom stojí jeho volebný program? 1 363
  5. Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku : Danko, Kotleba a Harabin si platia reklamu na dezinformačnom webe 1 159
  6. Michal Porubän: "Ďakujeme" pán Blaha...ste výnimočný a úžasný..spolu rastieme!..ALE... 1 061
  7. Vladimír Zervan: Zhnité Pellegriniho zemiaky 994
  8. Tomáš Mihalík: Ľuboš Blaha prichytený pri manipulácii verejnej mienky 816
  9. Martin Droppa: V nedeľu si zapnite našu 'Dvojku' 759
  10. Filip Pastorek: Existuje justičná mafia na krajských súdoch? 682

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: Jak sme vykúrili Ňemcú
  2. Simona Mačorová: Menštruácia a ženská cykličnosť
  3. Matej Hank: Úspešné ťaženie Getafe CF v španielskej La Lige. Čo je ich motorom k úspechu?
  4. Vladimír Vittek: Pomôžme mladým pracujúcim študentom
  5. Peter Slivovic: Zlý sused II.
  6. Roman Hutira: Žijeme ako bláznivý Jack Sparrow, nemáme cieľ, ani SMER.
  7. Július Kovács: V parlamentke boli vraj hnusné zvieratá s gorilami.
  8. Ľudovít Herman: Ladislav Miko - Zlý Zajo, na kandidátke SaS na 98 mieste
  9. Ivan Švajlen: Môj stret so smeráckou štátnou správou
  10. Peter Fiabáne: Snažme sa nezablúdiť.

  1. Päť vecí, ktoré vyplývajú z videa Šuligu a Reichela o Kiskovi
  2. Prieskum preferencií: OĽaNO opäť narástlo, je tesne za Smerom
  3. Bolo ich deväť a zomreli strašnou smrťou. Záhada dodnes láka bádateľov
  4. Ostane Magoni trénerom Vlhovej? Musím buchnúť po stole, tvrdí otec lyžiarky
  5. Pőtheová, ktorej úrad zisťuje zdroj videa s Trnkom, robila Kočnerovi PR
  6. Kočner píše Haščákovi: Ty sa mňa ľakať nemusíš
  7. Kiska: Poviem polícii, kto je za anonymným videom
  8. Ľudia zo zvolenskej bytovky vzdali súboj s fašizmom
  9. Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore a v hodnotení disciplíny predstihla Shiffrinovú
  10. Pellegriniho neskutočný život (píše Beata Balogová)

Už ste čítali?